Könyvtári szakértői ismeretek – akkreditált tanfolyam a Könyvtári Intézetben

A KATALIST-en érkezett az alábbi felhívás.

Tisztelt Kollégák,

a Könyvtári Intézet (felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0258-04) 2008 tavaszán ismét meghirdeti Könyvtári szakértői ismeretek (FAT-lajstromszám: PLM-111) elnevezésű akkreditált tanfolyamát.

A tanfolyam 30 órás, 2×2 nap, részvételi díj: 30.000,- Ft

A tanfolyam helyszíne: Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet (1827 Budapest, Budavári palota F. ép. 540. oktatóterem)
A tanfolyam időpontja: 2008. március 5-6., 12-13.

Kérjük, hogy a honlapunkról letölthető (http://www.ki.oszk.hu/107/download.php?view.108) jelentkezési lapokat 2008. február 20-ig juttassák el postai úton a Könyvtári Intézetbe.

Tanfolyamfelelős: Dr. Hangodi Ágnes; tel: 224-3821; e-mail: hangodi@oszk.hu  

A program célja az, hogy elvégzése után a könyvtári szakértők
névjegyzékére felkerülő könyvtárosok egységes jogértelmezés alapján, egységesen igényes, magas színvonalon karbantartott ismeretanyaggal végezhessék felelősségteljes munkájukat. Ennek érdekében a program az általános elméleti ismeretek (a könyvtár megváltozott szerepe, könyvtári stratégia, európai uniós fejlesztések és projektek) mellett a közigazgatás és a könyvtári ellátás kapcsolatát (jogszabályok, kistérség-régió-területfejlesztés, könyvtári integráció és befogadás), a könyvtárak minőségügyi rendszerét (minőségbiztosítás, teljesítménymérés, marketing, kapcsolatépítés, PR) és a könyvtáros küldetését (etika, protokoll) érinti.
(http://www.ki.oszk.hu/107/e107_plugins/content/content.php?content.1442)

Könyvtári szakértői megbízásra a későbbiekben várhatóan azok
számíthatnak, akik a rendelkeznek a tanfolyam elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal és a tanfolyam elvégzése után a kulturális szakértők működésének engedélyezéséről és a szakértői névjegyzékek vezetéséről szóló 18/2000. (XII. 18.) NKÖM rendelet előírásai alapján megszerzik öt évre szóló szakértői engedélyüket.