Őszi tanulmányi kirándulás

A CSMKE idén is megszervezi az őszi tanulányi kirándulását. Ezúttal a cél Krakkó és környéke. Részletes program:

A Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete és a Szervezők sok szeretettel meghívják Önt a 2008. szeptember 17-21. között megrendezendő tanulmányutukra Dél-Lengyelországba.

Utunk első állomása Krakkó lesz, az egykori lengyel főváros, mely a lengyel-litván unió idején a Balti-tengertől a Fekete-tengerig terjedő hatalmas terület reprezentatív központja volt. A város és a vár, a királyi palota és a Wawel székesegyháza, a Jagello Egyetem páratlan művészi, történelmi, szellemi értékeket képvisel.

Utunk második pillére Zakopane lesz, a Magas-Tátra hófödte csúcsai, romantikus völgyei, páratlanul gazdag formavilága.

Az elmúlt ezer esztendőben szinte minden magyar és lengyel nemzedék megtette a közös érdek, s a segítségnyújtás jegyében a kellő lépéseket, aminek summáját a minden lengyel által ismert szólás őrzi: Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát. A mi utunk is ennek a szép hagyománynak a folytatása erősítése.

RÉSZLETES PROGRAM:
1. nap: Indulás Szegedről 6 órakor később megbeszélt helyről.
Határátkelés. Első programunk Árva várának megtekintése. Orawka fatemploma a magyar és a lengyel szentek galériája. Érkezés Krakkóba az esti órákban. Szállás, vacsora.
2. nap: Krakkó óvárosa. Városnéző program a Barbakántól, a Flórián kaputól a Fő térig. A Mária templom és szárnyasoltára, a Posztócsarnok, a paloták sora. A Czartoryski múzeum és kincsei: a Báthory terem, a bécsi győzelem terme. A galéria értékei: Leonardo: A Menyétes Hölgy c. festmény a legszebb női portréja. Az ókori terem. Szabad program. Egy kávé a Michalik gödör művészkávéházában. Fakultatív kirándulás Auschwitzba min. létszám 30 fő, költsége 2.000,- Ft.
3. nap: A királyi vár és udvara. A székesegyház és értékei: Hedvig és Báthory sírja. Az altemplom. Sárkányles. Wieliczkai sóbánya. Vacsora után – séta a zsidónegyedben, fakultatív program.
4. nap: Indulás Krakkóból Zakopaneba. Nedec vára. Tutajozás a Dunajecen. Az élmény páratlan a Dunajec áttörés kanyarulatai és sziklafalai között. Délután gyalogtúra a Morskie Okohoz. Szállás, vacsora Zakopaneban.
5. nap: Ahol sajtból van a kerítés: Zakopane néprajzi kirakodó vására és vásárlási lehetőség. Siklóval a Gubalovkára (1.100 m magas). Délben indulás haza. Érkezés az esti órákban.

A kirándulás költsége: 37.000,- Ft.
Ez fedezi a 4 éjszakai szállást, a 4 félpanziót, (reggeli, vacsora), a nemzetközi előírásoknak megfelelő, kényelmes autóbusz költségeit, a szervezés és az idegenvezetés díját. Nem fedezi a lengyelországi belépőket (múzeumok, sóbánya, Dunajec). Ennek költsége felnőtteknek 120 zloty, nyugdíjasoknak 90 zloty, gyerekeknek 12 éves korig 90 zloty + Árva vára Szlovákiában 1.000,- Ft.
Hivatalos pénznem: zloty. (Márciusban 1 zloty kb. 75 Ft)

A CSMKE tagjainak költségét az egyesület 2000,- Ft-tal támogatja.

Szállásunk a Nawojka egyetemi kollégium, csak vendégek fogadására fenntartott 4. emeletén lesz, 2-3 ágyas szobákban. Két szobához tartozik 1 fürdőszoba. A szálloda a főtértől 13 percnyi gyalogútra van! Étkezés az épület éttermében.
Szükséges úti dokumentum: érvényes útlevél vagy személyazonossági igazolvány.
Biztosítás: egyénileg kiváltott Uniós Egészségügyi Kártya (ingyenes), esetleg egyéni biztosítási kiegészítéssel.
A csoporttal utazik: Farkas Ferenc tanár, idegenvezető.

Jelentkezés: 2008. május 15-ig 15.000,- Ft előleg befizetésével a szervezőknél (lásd lap alján). (Ezután előleget csak akkor tudunk visszaadni, ha sikerül az illetőnek maga helyett mást találni!) A 2. részletet (10000,- Ft) 2008. június 15-ig, a 3. részletet (12000,- Ft) 2008. augusztus 15-ig kérjük befizetni a szervezőknél.

Jó időt és szép élményeket kívánunk!

Bővebb infromációk a szervezőktől:

Nagy Zsuzsanna, nagyzs@sk-szeged.hu

Oros Sándor, oros@sk-szeged.hu

1 gondolat erről: „Őszi tanulmányi kirándulás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.