Könyvtárak a rádióban

2008. szeptember 25-én délelőtt a MR1 Kossuth Rádió Napközben című műsorában beszélgetés hangzott el Skaliczki Judit főosztályvezető-helyettessel és Fodor Péterrel, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vezetőjével , illetve telefonon keresztül Bondor Erikával, a Könyvtárostanárok Egyesületének vezetőjével és Nagy Attila olvasáskutatóval az  olvasás, a könyvtárak jelenéről és jövőjéről:

“Könyvtárlátogatási szokások, szolgáltatások a könyvtárakban A könyvtáraknak az elmúlt években át kellett alakulniuk: nem elég a könyvkölcsönzés, új szolgáltatásokat kellett bevezetniük. Az internethasználat biztosítása ma már alapfeladatuk, de milyen egyéb újítások várhatók? Hogyan válhatnak a könyvtárak valódi, ma használható tudástársakká? Mennyire népszerűek, milyen helyzetben vannak az iskolai könyvtárak?” forrás: MR1-Napközben

A műsort mindenképpen érdemes könyvtáros “füllel” meghallgatni, különösen, hogy vannak helyi vonatkozásai is: szóba kerül a szegedi Egyetemi Könyvtár, valamint megszólalnak a Somogyi Könyvtár munkatársai is!

Meghallgatható: MR1 Napközben

2 gondolat erről: „Könyvtárak a rádióban

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.