Emléknap Baka István tiszteletére a Somogyi-ban

Az 1995-ben elhunyt Baka István költő tiszteletére könyvtárunk versmondóversennyel egybekötött emléknapot rendez.

A programot délelőtt 10 órakor Füzi László irodalomtörténész, a Baka István Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg. Az alapítvány által meghirdetett illusztráció- és fotópályázat díjait Szuromi Pál művészeti író adja át. Gitáron közreműködik Á. Szabó Ajtony előadóművész.

Az „Én itt vagyok – üzenet új-huligániából” című vers-, énekeltvers- és prózamondó-verseny döntőjét fél 11 órakor Borsodi L. László, a csíkszeredai Márton Áron gimnázium tanára nyitja meg.

A rendezvény támogatói: a Dél-Alföldi Versmondók Egyesülete, a szekszárdi Illyés Gyula könyvtár,  a Lazy Könyvkiadó Kft., az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a Magyar Versmondásért Alapítvány, a Szegedi Tudományegyetem Móra Ferenc Kollégiuma, a Tisza Volán Zrt. és a Tiszatáj Alapítvány.
A középiskolás kategória győztesének könyvcsomagot ajánlott föl Ördög Nóra televíziós műsorvezető, aki diák-korában maga is nyert Baka István versmondóversenyt.

A verseny befejeztével, délután fél 5 órakor  a rendezvény résztvevői megkoszorúzzák Baka István emléktábláját a Kass Galériánál (Vár utca 7.).