A fanzinokról, felmérésekről s egyebekről…

Idegen tollakkal ékeskedem. A KIT hírlevél is foglalkozott a témával, s sok megyei könyvtárat érintett. Bővebb információ a KATALIST archivumban.

Néhány hónapja borzolta a kedélyeket Klein László kolléga, s most “megírta” tapasztalatait, véleményét.

Álljon itt egy másik vélemény/nézőpont via nyaucica:

Fanzinok és vidrák esete a Somogyi-könyvtárral

Nehéz a fanzinok élete az országban és Csongrád megyében mostanában, na meg a vidráké…

Nemrégiben a minap levelet hozott az elektronikus postagalamb (3 x!!!) pont mint a Lúdas Mátyás a nagyembert. J Szegény pára biztos eltévedhetett pedig még a karácsonyi teher se volt rajta.

Az udvarias levélben a fanzine-állományunkról érdeklődtek meg terjesztésről meg, meg…meg.

De mi a fanzine?? Nosza nyomban a folyóiratos kollegával lekaptuk az értelmezőt/netet és megkerestük.

Hát biza ment is a válasz köszönjük fogadjuk, örülnénk … vagy nem???

Mint ki jól végezte dolgát hátradőltünk és örültünk: kérdés megválaszolva, kipipálva, pont a vége a történetnek.

De a galamb újra jött (megjegyezném nem háromszor csak egyszer!!) és meglepit hozott. A “kedves” kérdés mely 3x járt nálunk titokban bizony nem is oly kedves szívünknek. Egy közvéleménykutatás, felmérés áldozatául estünk.

És beleestünk…

hogy miért jött 3 levélből csak egy nekünk (valószínűleg a direkt email-cím elírás miatt, a 2. meg vírusnak esett????)

hogy hol gyűjtjük amink van?? hát itt a könyvtárban!!! Az a könyvtár vesse ránk első kövét kinek minden állománya gépen van!!! És most szívre kezet, égre tekintetet!!! Úgy az esküt és a követ!!!

De kérdésem mért is kellett ezt titokban? Álruhába bújtatva? …

Bizony sokx találkozik az ember a katalisten vagy szintén saját postafiókjában (azok valahogy bejutnak a rendszerbe?? J) név/cím/ehhez kérem köszönöm öt perc türelem hasonló feladatokkal. Némelyik megválaszolása nem is öt perc és az elemzés megjelenik, köszönik, ügyesek vagy rosszak vagyunk, de jelentős elítélő jelzők nélkül vannak megírva. Tényleg ilyen gonoszan bánnak/bánnunk a fanzinokkal és az olvasók belénk vetett bizalmával, hogy a levelekre, kérdésekre nem válaszolunk??? A kérdés megválaszolását a kedves olvasókra/kollegákra bízom.

Én szerintem NEM!!!

És hogy jönnek a vidrák ide?? Szintén olvasói kérdésként mozgatott minket ugyanebben az időben a vidrák jóléte: négy év nyarának Délmagyarország lapszámaiban próbáltunk nyomára akadni a Jégszívet kapott, Jú a vidra című cikkre mely kérést szintén a postagalamb hozta.

Sajnos nem találtuk meg!!! mosolyogtunk, kedvesen csevegtünk az olvasóval de ezek után rettegve nyitom ki / ütöm fel a hazai könyvtáros szakirodalmat…

Már a vidrák sincsenek a könyvtárban biztonságban!!!!

http://fanzine.extra.hu/konyvtarosokkezikonyve.html

by nyaucica