Balázs Béla emlékév

A kiállítás megtekinthető a Somogyi-könyvtárban nyitvatartási időben, illetve a könyvtár honlapján a virtuális kiállítás.
A Balázs Béla-emlékév alkalmából 2009-ben születésének 125., halálának 60. évfordulóján a Somogyi-könyvtár kiállításon mutatja be a sokoldalú alkotó munkásságát. Szeretnénk az áprilisban nyíló tárlatot a művész személyéhez kötődő, írásos és tárgyi emlékekkel is gazdagítani.
Ezért a Somogyi-könyvtár kéri mindazokat, akiknek birtokában Balázs Béláról fotók, kéziratok és emléktárgyak vannak, a kiállítás idejére szíveskedjenek azokat a könyvtár rendelkezésére bocsátani.
Balázs Béla Bauer Herbert néven született Szegeden 1884-ben. Édesapja Bauer Simon, aki 1875-1890-ig a Szegedi Állami Főreáliskolában tanított. Édesanyja Lévy Jenny a Vasút utcai Felső Nőnevelő Tanintézetben (Szegedi Leánynevelő Intézet) dolgozott, amelynek vezetője Keméndiné Drucker Irma volt.

A Balázs Béla-kiállítás kapcsán tett fölajánlások ügyében a 62/425-525/201-es melléken (Titkárság), valamint e-mail címen várjuk a támogatók jelentkezését.

Érdeklődi itt is lehet 😉

1 gondolat erről: „Balázs Béla emlékév

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.