Internet Fiesta 2009

2009-ben 10. alkalommal rendezi meg a hazai  könyvtárosság az Internet Fiestát 2009. március 23. és 31. között.

A könyvtárak 2009. március 2-10-ig regisztrálhatják programjaikat az Internet Fiesta honlapján vagy itt.

Az idei felhívás:

“Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon idén is közös rendezvényünkhöz, hogy minél szélesebb körben megismertessük a XXI. századi ügyintézés, tanulás, tájékozódás, tájékoztatás korszerű formáját, hasznos lehetőségeit. Minél több helyen tegyük hozzáférhetővé az internetre épülő új szolgáltatásokat, mutassuk be az információszerzés korszerű módszereit. Kerüljenek bemutatásra a hasznos interaktív weboldalak, szakemberek bevonásával ismertessük meg a gyerekekkel, felnőttekkel a világháló nyújtotta lehetőségeket. Szeretnénk, ha a Fiesta ideje alatt nagy hangsúlyt kapnának a hátrányos helyzetű embereknek szóló események.

Javasoljuk a könyvtáraknak, hogy – az oktatási intézményekkel, a civil szervezetekkel összefogva – szervezzenek minél gazdagabb programot az Internet lehetőségeit népszerűsítve. Próbáljanak minél több ismeretet átadni az embereknek a fenti lehetőségekről.

A megyei könyvtárakat felhívjuk, hogy segítsék a térségükbe tartozó kisebb könyvtárakat, hogy ők is sikeresen részt vehessenek a programban. Javasoljuk, hogy a különböző könyvtártípusba tartozók fogjanak össze és keressék a bekapcsolódás lehetőségét.

Ebben az évben is készül plakát, szórólap, néhány apróság, amit a megyei könyvtárakon és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtáron keresztül juttatunk el a csatlakozó könyvtárakhoz.

Kérjük, a könyvtárak programjaikat 2009. március 2-10-ig regisztrálják!

INTERNET FIESTA PROGRAMBIZOTTSÁG”