Kovács Gergely kiállítása – Németh László Városi Könyvtár

Könyvtárunkban 2009. május 18-án hétfõn, 18 órakor Kovács Gergely festőművész kiállításának megnyitására kerül sor.

A megnyitó beszédet Dr. Berényi Károly a Határontúli Magyar Ügyek tanácsnoka tartja. Közreműködnek a Bethlen Gábor református gimnázium diákjai.

Kovács Gergely Erdélyben, Székelyföld egyik kis falujában Csíkverebesen született. Gyermekkorát ezen a gyönyörű vidéken, a Hargita vadregényes, fenyvesek övezte táján töltötte. Már kisgyermek korában különös vonzalmat érzett a rajz, a színek változatos világa iránt. Tanulmányait szülőfalujában, majd a Csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban folytatta. Ebben az időszakban kezdett el komolyabban festeni, elsősorban a tájképek és a csendéletek érdekelték. További tanulmányai és pályája műszaki vonalon folytatódott, de a festészetet ezzel párhuzamosan sosem hagyta abba. Sokáig autodidakta módon fejlesztette magát, majd később oklevelet szerzett a Csíkszeredai Művészeti Iskola festészet szakán. Tanárai és segítői Márton Árpád és Zsigmond Márton festőművészek voltak.

„Életemet és festészeti tevékenységemet Gödöllőn folytattam, képzőművészeti témáimban sokáig továbbra is a Szülőföld szépsége kísért, festményeimen is többnyire ez jelent meg. Az utóbbi években alkotásaim témája a hazai tájakkal is bővült. Az évek során több közös és egyéni kiállításon is szerepeltek festményeim. Nyugállományú katonaként most már „főállásban” festek, talán ezúton is remélhetőleg tovább szolgálom hazámat” – mondta Kovács Gergely.