SZINre léptünk!

Mint arról már korábban írtunk, új megjelenési formával kísérletezett a Somogyi-könyvtár.

Most egy rövidke beszámoló a tapasztaltakról, látottakról egy szervező/résztvevő kollegina tollából. Szóval így látta nyaucica:

SZIN-re léptünk!
„Agysejt-regeneráló sátrat ver a Somogyi-könyvtár!”

Valahogy így hangzott a szlogenünk. Mármint, hogy a Somogyi-könyvtár a SZINre (gyengébbek kedvéért Szegedi Ifjúsági Napokra) költözött ki pár napra és reklámozta magát az ifjúságnak.

Néhány retró asztallal, székkel és zenei témájú könyvekkel, totókkal, friss napi sajtóval felszerelkezve vonultunk ki a „mínuszegyediknapon” (ma már minimum elvárás egy fesztiváltól, hogy legyen –1, nulladik, első, második… stb napja), hogy meghódítsuk a fiatalokat.
Mit is csináltunk ott? Napi tevékenységünk fő részét a SZINtörténeti kiállítás bemutatása töltötte ki, mely az 1967 és 1989 közötti fesztiválokra emlékezett.
Jó marketing érzékkel és SZINrendezői engedéllyel a főútvonal mentén helyezhettük el paravánjainkat. Így az összes arra járó emberke, biciklis, kocsis, motoros (józanul és álmosan is) kénytelen volt belebotlani és megnézni.
Tanulsága a kiállításnak bármilyen témáról, bármit ki lehet nekik tenni, mert minden érdekli őket, és ne ítélj kinézet, ruha ill. ruhahiány, hajviselet… alapján!

Minden nap nyelvórákkal vártuk a ”látogatókat”, a legnagyobb sikert a csinos olasz nyelvtanár néni aratta. Ennyi hímneműt rég láttam ilyen lelkesen „Fesztiválozz külföldiült tanulni”!
Kintlétünk alatt sok fiatalt sikerült Somogyi-könyvtári tagsággal ellátni, ingyen iratkozhattak be hozzánk a szegediek ill. a Szegeden tanulók. Például sikerült a Timi kolleganőnek a SZINarcát: Novák Pétert is becsalogatni és Somogyi-könyvtári taggá tenni. Ezúton is köszönjük, hogy eljött hozzánk.
Készültünk még különféle játékokkal és irodalmi kocsmatúrával, de sajnos a nagy meleg, a sok program az ilyen típusú tevékenységeknek nem kedvezett ill. más időpontra kell legközelebb helyeznünk.
A szombati zárónapon Darida Benedek író a Jaj a legyõzötteknek, avagy süssünk-fõzzünk másnaposan című kötet társszerzője látogatott el hozzánk és beszélgetett oross-sal a másnaposság történetéről. Azt hiszem mindkettő szakértő volt a témában! 🙂

Összefoglalva egy nagyon kemény (öt nap) van mögöttünk, rengeteg élménnyel, tapasztalattal, ismerősökkel, kapcsolatokkal (mármint más kintlévő intézmények) és olvasóval lettünk gazdagabbak.
Lebarnultunk, kézműveskedtünk, koncerteket is hallgattunk és nagyon elfáradtunk!

De, jövőre remélem újra SZINre léphetünk!

S kedvcsinálónak néhány fotó a webalbumunkban! (Felső sor, FOTOALBUM gomb)

29 gondolat erről: „SZINre léptünk!

 1. remélem más is ezt mondja, de én is élveztem.
  tegyük hozzá, 35 fokban bikinis lányokat nézni munkaidőben…na jó azért volt munka is, remélem a képek bizonyítják!

 2. úúú…a képek alapján fantasztikus lehetett…
  sok ötletet gyűjtöttem most Eger ünnepére tőletek, mi is kivonulunk. A totóban milyen jellegű kérdések voltak?

 3. 🙂
  jó volt nagyon
  majd szerintem az oros átküldi neked az összeset
  de a somogyi-kvt. honlapján még fent van az összes
  a színre lépre kattints és ott lesznek sorba + már a nyertesek is

 4. jaj!!!!
  nyaucica voltam amúgy
  de mé van oross bejelentkezve a gépemen!!!?????????
  OROSS!!!!!!!!!!!!!!Irgum-burgum

 5. trinity: ha gondolod, tényleg átküldöm, de a weblapon eléred, ahogy álnéven már megírtam ;-). viszont előtte meg kell kérdeznem a készítőket, mert többen csinálták a kérdéseket. hát még ha a játékainkat is leírtuk volna!

 6. Ó, gratula a nyerteseknek, nagyon jók a totók: A Ki énekelte és a Magyar-rock 1985-ig-et szeretném kis átalakítással átvenni és nyomtatott formában használni. Kérlek kérdezzetek már utána, hogy szabad-e 🙂

 7. Szépszemű, szép szempillájú és nagyon beképzelt…
  Próbáltam játékra invitálni de ő “félreértett” 🙂

 8. Nem rövid sötét haj. A szemét is csak azé láttam mert levette a napszemcsijét, hogy megmutassa magát hátha elalélok. 🙂

  Oross: ez egy teljesen szakmai érdeklődés Egerből , hogy milyen olvasói rétegünk van!!! 😉

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.