Együttműködési felhívás

Tisztelt Kollégák!

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-08/2 „Tudásdepó-Expressz” pályázat kedvezményezettjeként az OFI – Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum 210 100 600 Ft támogatást nyert a Nevelési Tudásdepó az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért című projekt megvalósítására.

A projekt keretében egy Olvasás Portál elnevezésű internetes oldalt kívánunk létrehozni. Ezen a felületen össze szeretnénk gyűjteni olyan hazai és nemzetközi kezdeményezéseket, melyek támogatják az olvasóvá nevelést, az olvasáskultúrát, a digitális és információs kompetenciák fejlesztését. Továbbá a felület lehetőséget nyújt majd arra is, hogy felhívásokat, meghívókat tegyenek közzé. Célunk hogy az így megszülető tudástár közvetlenül használható legyen a közoktatásban, valamint képezze alapját a folyamatos fejlesztő munkának.

Ennek a gyűjtőmunkának a támogatására kérem a tisztelt Kollégákat!  Ha van (vagy volt ill. terveznek) könyvtárukban, iskolájukban olvasást népszerűsítő, digitális kompetencia fejlesztését célzó rendezvény, projekt, foglalkozás vagy bármilyen egyéb kezdeményezés, kérem vegyék fel velünk a kapcsolatot!

A jelentkezéseket a bilicsi.erika@opkm.hu e-mail címre vagy a 06-1/323-5531-es telefonszámon várjuk. A projekt megvalósításáról további információkat olvashatnak a http://www.opkm.hu/oldalon a Tudásdepó-Expressz menüpontban.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

Bilicsi Erika könyvtáros
OFI – Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.
Postacím: 1363 Budapest, Pf. 49 Tel.: 1/323-5531