Kistérségi továbbképzések

A Somogyi-könyvtár megyei hálózata valamint a CSMKE egy új továbbképzési formával próbálkozik. A megyei továbbképzések sikeresek, a kollégáknak hasznosak. Azonban egyre több könyvtárnak/fenntartónak okoz gondot a megyei könyvtárba (Szegedre) való beutazás költsége, illetve az egyéb vonzatok, hiszen ilyenkor gyakran a szolgáltatások sérül(het)nek.

Többek között ezek a problémák indították el azt a régi gondolatot, hogy “ha Mohamed nem megy hegyhez, hegy megy Mohamedhez”; tehát tartsunk kistérségi továbbképzéseket, összejöveteleket!

Ezek a továbbképzések kisebb csoportoknak szólnak, egymáshoz közeli, vagy jól megközelíthető településeknek szervezzük, s előadóinkat juttatjuk el a helyszínre. Ezáltal a kollegáknak lehetősége lesz nem csak egymást, de a másik könyvtárát, települését is megismerni.

A kistérségi találkozók során a megye több településére megszerveztük a nagyjából hasonló tematikájú továbbképzéseket, de a kis létszám miatt sokkal több lehetőség van a helyi igényeket, kéréseket is figyelembe venni a programok összeállításánál, ezáltal még inkább a kollegák érdekeit helyezzük előtérbe.

Első összejövetelünket március 22-én 9,30 órai kezdettel Szatymazon tartjuk. Ide várjuk Ásotthalom, Bordány, Dóc, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa,  Sándorfalva, Üllés,  Zákányszék, Zsombó   könyvtárosait nagy szeretettel!

Program:

  • A Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár megtekintése/ Feketéné Bárkányi Ilona
  • 2009. évi könyvtári statisztika/Bajusz Jánosné
  • E-ügyintézés, kormányzati portál/ Dobosné Brezovszky Anikó
  • Pr. és sajtókapcsolatok/Andóczi Balogh Éva, Nyilas Péter

Reméljük sikeres lesz a kezdeményezés, s a következő kistérségi továbbképzésünkön (március 29-én Apátfalván)  már hasznosíthatjuk tapasztalatainkat!


	

3 gondolat erről: „Kistérségi továbbképzések

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.