Könyvtárút

Bizonyára mindenki olvasta a KATALISTEN a felhívást. A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár szervezésében az idén első alkalommal valósul meg 2010. október 4. és október 10. között az I. Könyvtárút. Ez a túra egy kulturális zarándoklat Békéscsaba és Pécs között, amit gyalogosan (esetleg kerékpárral) járhatnak végig a résztvevők.

Mivel a túra elég hosszú, s sok ideig tart, így leginkább csapatok jelentkezését várják, akik egymást váltva, az állomások (a települések könyvtárai) között teszik meg az út egy-egy szakaszát.

Megyénkből Székkutas, Hódmezővásárhely, Algyő, Szeged, Domaszék, Mórahalom és Ásotthalom az érintett település/könyvtár. A kollégák már elkezdték a szervezést, de bátran lehet hozzájuk fordulni, a csapatokhoz csatlakozni, egy rövid ideig velük menni.

Hogy miért is van ez az egész? A szervezők tömör megfogalmazásában:

  • Az olvasás-, a könyv-, és a könyvtárkultúra népszerűsítése.
  • A könyvtárak helyzetének, a könyvtárakban rejlő lehetőségeknek a minél szélesebb körű bemutatása.
  • Könyvtárfejlesztések eredményeinek bemutatása.
  • Az útvonalba eső könyvtárak bemutatása.
  • Az útvonalba eső természeti és más értékek, látványosságok felkeresése.

Bővebb információkat a Könyvtárút honlapján illetve wiki oldalán találhatnak az érdeklődők.

Tudom, hogy ezen a héten minden könyvtáros nagyon dolgozik, minden könyv(tár) szerető lefoglalt, de azért kérek mindenkit, hogy ha az időjárás is kegyes lesz, sétáljon egy jót, s nézze meg a szomszéd könyvtárát is. Hátha nem is zöldebb 😉

A központi felhívás letölthetőinnen.

2 gondolat erről: „Könyvtárút

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.