Kulturális Örökség Napjai 2010

Idén ötödik alkalommal vett részt könyvtárunk a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozatban. Minden évben más és más, színes programok várják az érdeklődőket.

Sajnos idén az időjárás (ismét csak) nem volt kegyes, de ettől függetlenül számos érdeklődő tisztelte meg a könyvtárat jelenlétével.

A már szinte hagyományos épületbejáráson kívül, idén is lehetősége volt a nagyérdeműnek szimbolikusan, valamint valóságosan is kilépni a könyvtár falai közül, s értő vezetéssel Szeged kulturális látnivalóival ismerkedni.  Ökumenikus templomsétán valamint, valamint temetői sétán vehettek részt, ahol híres szegediek nyughelyei előtt róhatták le kegyeletüket.

A már július óta megtekinthető ’Helyünk a világban’ c. kiállításon kívül, egy csak nagyon rövid ideig látogatható, kizárólag erre az eseményre készített kiállításon is végigkalauzolta az összeállító az érdeklődőket, ez a kiállítás a ’Láthatatlan képtár’ – munkaszobák falain címet viseli.
A könyvtárépület irodáit díszítő képzőművészeti alkotásokból  szerkesztett kiállításon a műtárgyak a XX. század magyar képzőművészetének sajátos keresztmetszetét nyújtják  Kukovecz Nanától Galambos Tamásig.

A nyitott hétvégéről a napi sajtóban:

Végül néhány fotó az eseményről: