Iskolaikönyvtárosok tavaszi szakmai napja

2011. május 26-án tartotta a CSMKE Iskolaikönyvtáros Szekciója ez évi tavaszi szakmai napját a hódmezővásárhelyi Eötvös Szakközépiskolában. Aki egyszuszra kimondja az intézmény nevét, az őszi szakmai napon ingyen részt vehet!

Az alábbiakban Sutka Irén, a CSMKE elnökségi tagjának beszámolója következik.

Kedves Kollégák!

Tegnapi szakmai napunk Pap Éva könyvtárában nagyon jó hangulatban telt, amelyért ezen a fórumon is szeretnék köszönetet mondani.
Az igazgató-helyettes köszöntője után Éva mesélt nekünk az iskoláról és a 2 éve méltó körülmények közé költözött, szép könyvtáráról.
Átbeszéltük az év eddigi és ezután következő fontos eseményeit, majd tettünk egy sétát az iskola régi és újabb épületrészeiben.

Éva saját készítésű sütivel kényeztetett bennünket, amelynek receptjét is megkaptuk, ezt továbbítom minden érdeklődőnek:

Német krémes (van, aki intelligens krémesnek nevezi)

Hozzávalók: 8 db tojás, 25 dkg olvasztott margarin, 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliáscukor, 9 dl tej, 9 púpozott evőkanál finomliszt.
Elkészítés: a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliáscukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Felverjük a tojásfehérjéket, és azt is a masszához adjuk. Nem szabad megijedni, nagyon lötyögős-folyós tésztát kapunk eredményképpen. Ezt kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes sütőpapírral letakarni. Kb. 40-45 perc alatt sül meg így a tészta. A tepsiben kell hagyni, amíg ki nem hűl teljesen, utána már könnyen vágható a sütemény. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Évától szellemi csemegét is kaptunk, egyrészt az idei tanévben sikeres Olva-show kör ötletével (http://www.eotvos.hiszk.hu/konyvtar/olvashow), másrészt a Liszt-vetélkedő anyagainak rendelkezésünkre bocsátásával (igény esetén Incitől elkérhető)

Ajánlom figyelmetekbe még a 82. Ünnepi Könyvhét szegedi városi programjait, különösen a 2011. június 9. (csütörtök) 14.30-kor kezdődő kerekasztal-beszélgetést, ahol az iskolai könyvtári blogokról beszélgetnek szekciónk tagjai (Oros Sanyi, Cs. Bogyó Kata, Bús Gabi és Fülöp András).

http://konyvhetszeged.sk-szeged.hu/

Üdvözlettel,
Inci

Végül néhány kép az eseményről:

1 gondolat erről: „Iskolaikönyvtárosok tavaszi szakmai napja

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.