Tavaszi hajtás, avagy…

a Márai-listán szereplő szerzők Csongrád megye könyvtáraiban.

Grecsó Krisztián József Attila-díjas íróval Szilasi László irodalomtörténész beszélget a makói József Attila Városi Könyvtárban 2012. március 22-én 18 órától.

Részletek a makói József Attila Városi Könyvtár honlapján:

Az est a nyitánya az elkövetkező hetekben megvalósuló Csongrád megyei és vajdasági találkozó sorozatnak, amelynek keretében 12 szerzőt várnak mintegy 30 író-olvasó találkozóra.

A találkozóknak helyet ad Apátfalva, Ásotthalom, Bordány, Csanádpalota, Deszk, Földeák, Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó, Mindszent Mórahalom, Nagymágocs, Szentes Üllés, Zsombó valamint a vajdasági Szabadka könyvtára.

A vendégek között üdvözölhetjük Bagossy Lászlót, Darvasi Lászlót, Finy Petrát, Grecsó Krisztiánt, Lackfi Jánost, Paulovkin Boglárkát, Szabó T. Annát, Szilasi Lászlót, Varró Dánielt, Závada Pált.

Az eseménysorozat apropóját az adja, hogy a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, mint megyei feladatokat is ellátó könyvtár, sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alap  Márai Irodalmi Ideiglenes Kollégiumához és a Márai Tényirodalmi Ideiglenes Kollégiumához, a Márai-listára beválasztott könyvek olvasókkal történő megismertetésére, valamint író-olvasó találkozók támogatására pályázatra.

A közel két millió forintos forrásnak köszönhetően a Vajdaságban és Szegeden az Ünnepi Könyvhéttel bezárólag több szerzővel is találkozhatnak az érdeklődők. Szabadka vendége lesz Grecsó Krisztián, Lackfi János és Varró Dániel. Szegeden a kortárs magyar irodalmat Árpás Károly, Darvasi László, Grecsó Krisztián, Lackfi János, Paulovkin Boglárka, Szabó T. Anna, Szilasi László, Veszelka Attila és Závada Pál képviseli majd.

 A könyvtárakban a jó könyvek mellett fontosak a közösségi élmények is, amelyek könyvekhez kötődnek. A közel 20 helyszín 30 találkozójára, amelyek térítésmentesen látogathatók, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

1 gondolat erről: „Tavaszi hajtás, avagy…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.