Nevetve a börtönben

A jó kapcsolatnak köszönhetően – tényleg, tábornok úr köszöntőjében kiemelte a Somogyi-könyvtárat! – néhányan ismét a Csillagban járhattunk. Ez még azoknak is élmény, akik nem először lépik át a vaskaput, de a “börtönszüzeknek” még megrendítőbb. A börtön kultúrosától ismét meghívást kaptunk, hogy a Dankó-fesztivál keretében bemutatott legújabb darabot megnézhessük.

Egy elítélt által írt vígjátékot néztünk, amely a szabadulás pillanatainak nehézségeivel szembesíti a nézőt. Érdekes nézőpont, jó ötletek, testhezálló szerepek.

Lenyűgöző az a munka, amit a börtönlelkész segítségével ezek a fiúk végeznek. Nagyon furcsa érzés elfelejteni egy órácskára, hogy ezek a színészek nem is mindig szerepet játszanak, hogy hol ülünk. S a darab hatása alatt el lehetett felejteni, hogy három sorral a hátunk mögött elítéltek ülnek.

Amennyiben lehetőség lesz rá, mindenkit bíztatok, hogy szagoljon bele egy kicsit ebben a levegőbe, s ismerkedjen meg az élet sötétebb oldalával, s azzal a küzdelemmel, amivel ebből sokan megpróbálnak kimászni.

A darabról bővebben a sajtó is beszámolt, érdemes elolvasni!

http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/vonatra-varva_vigjatek-a-szegedi-csillag-bortonben.html

Köszönjük a lehetőséget a börtön vezetőségének!