Kizöldültünk!

Szeptember végi kellemes időjárás segítette az Egyesületet is.

Mint arról már írtam, új utakon járva, zöld napi programot szerveztünk a Somogyival, valamint partnereinkkel. A szerencsének köszönhetően az autómentes világnaphoz kapcsolódva számtalan más program is volt a Dóm téren, valamint ekkor került megrendezésre immár második alkalommal a BorTér városi rendezvény is.

Így számtalan sétáló, érdeklődő látogatott ki a színes kavalkádba, ahol a Somogyi is ott volt.

Forgatag volt, nagyon sokan jöttek így, minden partneri visszajelzés alapján is, egy nagyon kellemes napot tölthettek nálunk. Számtalan játékkal, bemutatóval vártuk az érdeklődőket, melyek mindegyike a környezetünk védelméről szólt. Játszhattak, kígyót simogathattak, kémiai kísérleteket végezhettek az érdeklődők.

A rendezvényhez kapcsolódóan versenyt is hirdettünk. Az iskolák bebizonyíthatták, hogy számukra is fontos a környezeti nevelés, a környezettudatosság. Azon iskolák között, ahonnan a legtöbb tanuló kijött a Dóm térre, versenyt volt. Több mint 200 általános iskolás gyerek jött ki, s játszott velünk. Ők nem csak hogy kijöttek, de több partnerünknél is játszottak, totóztak, versenyeztek. A nap végére kialakult a végeredmény:

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából jött a legtöbb tanuló, de nagyon sokan jöttek a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolából, valamint a Rókusi Általános Iskolából is.

Ez úton is gratulálunk az iskoláknak, az iskolásoknak, s tanáraiknak (könyvtárosuknak). Verseny természetesen nem lehet jutalom nélkül. A győztesek 50, 30 és 20 ezer forintos könyvvásárlási utalványt nyertek a könyvtáruknak. Az utalvány ünnepélyes átadására október 3-án kerül majd sor a Somogyi-könyvtárban.

Összességében azt mondhatjuk, hogy sikeres volt az akciónapunk. Amit mi sem bizonyít jobban, mint több partner kérése (? inkább kijelentése), hogy ugye jövőre is jöhetnek…Meglátjuk, ha sikerül forrást találni, rajtunk nem múlik.

A környezettudatosság azonban nem csak az akciónapon, de az év minden napján fontos számunkra, s igyekszünk e szerint élni.

Az akciónap fotói megtekinthetők a CSMKE webalbumában, valamint a Somogyi-könyvtár facebook oldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük