Vándorgyűltünk

Az idei vándorgyűlésre többen is eljutottunk a Somogyiból több napra, köszönet ezért! Nagyon másképp néz ki egy ilyen rendezvény, ha a könyvtárosember huzamosabb időt ott tölthet az adott városban a kollegák között.

Az MKE 45. Vándorgyűlésének 2013-ban Eger adott otthont. A programról, az eseményről nagyon pontos információk olvashatók le a Vándorgyűlés honlapjáról. Szépen végigvehetném, de nem teszem. Nagyon informatív, s jól használható az oldal.

Az egriek – nem hazudtolva meg Önmagukat – egy naprakész információs-csatornán, a facebook oldalukon folyamatosan tájékoztatták a nagyérdeműt az eseményekről. Itt folyamatosan nyomon lehetett követni, hogy melyik helyszínen mi történik, fotókkal jól dokumentálva.

Akit a szakmai rész érdekel, a KATALISTEN folyamatosan érkeztek az elérhető anyagok. Sajnos nagyon kevés előadás került fel az internetre, de a plenáris ülések igen. Ezek a Líceum TV youtube csatornáján megtekinthetők. Biztos vagyok benne, hogy lesznek előadások még amiket olvashatunk, ehhez mindenki kövesse figyelemmel a KATALIST-et, vagy a fenti honlapokat.

Számtalan fotó is elérhető ezeken a linkeken.

Szakmailag is nagyon élvezetes előadások voltak. Sajnos az ember nem tud szétszakadni, s egyszerre több  helyen lenni. De azért ilyenkor mindig igyekszik. Én is több szekcióba szagoltam bele. Sajnos az ilyen rendezvények sajátja, hogy mindig van csúszás, s nem egyformán, így a kiadott programtól eltérő előadásokat lehet néha hallani, ami nem is mindig baj. Azonban erre fel kell készülni. Ezért jobb, ha többen megyünk, meg lehet osztani az erőket, s a feltételezések ellenére a baráti találkozókon is általában szakmázunk. Legalábbis valahogy mindig az a vége. Na jó a közepe. 🙂

Nagyon jól esik szakmai körben mozogni, mégsem “otthon”. Mások problémáival szembesülni, mások megoldási javaslatait, ötleteit meghallgatni.

S jól esik régi barátokkal találkozni, akikkel szinte már csak virtuálisan tartjuk a kapcsolatot.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha tud, jövőre menjen el Sopronba. Az ottani kollegákat nem ismerem. Az egriek tudtam, hogy jók lesznek, de Sopron biztos, hogy tartani fogja a színvonalat.

Összességében csak gratulálni tudok az egri kollegáknak. Nagyon jól megszervezett, egyedi programokkal gazdagított vándorgyűlés volt, nagyon sok résztvevővel.

Nem csalódtam bennük!

Mivel az említett honlapokon rengeteg kép van, s az MKE vezetősége kérte, hogy minél többen küldjék el tapasztalataikat írásban neki, összegyűjtik, én most csak ennyit írnék.

Végezetül néhány képkocka inkább Egerről, hiszen a programokat jól dokumentálták!