KSZR hírek – A Péter&Pán Óföldeákon

A KSZR szerződés értelmében a Somogyi-könyvtár a lakosság érdeklődésének megfelelő kulturális, közösségi, közművelődési rendezvények és egyéb programok szervezéséhez is segítséget nyújt.

2013. augusztus 23-án egy nagyon jól sikerült rendezvény volt Óföldeákon: nyárbúcsúztató gyereknap.

Hajnal Gábor polgármester úr volt a “konferanszié”: elmondta, hogy a rendezvényen fellépő Péter&Pán együttes is a Somogyi-könyvtár segítségével jutott el Óföldeákra.

 Az egyik legnagyobb öröm talán: a rendezvény az óvoda udvarán volt, szabadtéren – így az utcán jövő-menő embereket is oda csábította a muzsika, akik azután térültek-fordultak és már gyerekekkel érkeztek vissza.

Így a kezdeti 20-25 főről közel 50 főre duzzadt a közönség létszáma: várandós kismamák, kisgyermekes anyukák, óvodások és szüleik, nagyszüleik és néhány iskolás volt a “felhozatal”. A nagyszülők nagyon-nagyon élvezték – és ez átragadt a többiekre is. A saját unokáikat tapsoltatták, vagy a csípőjükön/térdükön táncoltatták.

Remélem, a fotók vissza tudják egy kicsit adni az ottani hangulatot:
http://tinyurl.com/kgqjvox

A településen már sem óvoda, sem iskola nincsen – viszont van egy gyönyörűen felújított óvoda épület és egy ritkaságnak számító gyönyörű erődtemplom – ezért az óvoda egyik termét és a vizesblokkokat felújították, szálláshelyet kialakítva az oda érkező vendégeknek, akik az udvaron tudnak bográcsozni vagy bent a konyhán főzőcskézni.

A templomot Polgármester Úr meg is mutatta nekünk: egy kis rögtönzött ismertetőt tartott a település kialakulásáról ill. a templom építéséről és a toronyba is fel tudtunk menni.

 

Aki teheti, menjen el megnézni ezt a gyönyörű kis ékszerét Csongrád megyének!

 

Erről is néhány fotó:

http://tinyurl.com/kd98rl6

Fodor Mónika

 

A rendezvény beszámolója a falu honlapján:

http://ofoldeak.hu/nyar-bucsuztato-gyermeknapot-tartottunk/