Camus kiállítás

A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára és az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület tisztelettel meghívja Önt 2013. november 27-én 15 órára, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában megrendezésre kerülő “Albert Camus 1913-2013” című kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja Dr. Csernus Sándor az SZTE Bölcsészettudományi Karának dékánja, az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület elnöke, és Dr. Keveházi Katalin az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója. Közreműködik Balog József

A Francia Intézet újszerű digitális kiállítási formát hozott létre Albert Camus születésének 100. évfordulója alkalmából, amelyet most az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közös kiállításon mutat be. A kiállítás különlegessége, hogy az ismeretanyag QR kódok mögé lett elhelyezve, melyeket okostelefonnal vagy tablet útján lehet olvashatóvá tenni.
A plakátok olyan grafikus elemeket, dátumokat, fényképeket ábrázolnak, melyek külön nyelvismeretet nem igényelnek. A szövegek kidolgozását a párizsi École Normale Supérieure-nek köszönhetjük a következő nyelveken: francia, angol, spanyol, német, arab, kínai.
Kérjük érdeklődő látogatóinkat, hogy töltsék le azt a kifejezetten erre a célra kifejlesztett alkalmazást (Institut Français Albert Camus), melyen keresztül szöveges, képes, audió- és videó dokumentumokhoz férhetnek hozzá, a QR kódok beolvasásával. Ennek a technikának köszönhetően minden látogató saját maga tárlatvezetőjévé válik, saját érdeklődése szerint helyezve a hangsúlyokat.
Ez az elektronikus, interaktív részvételre serkentő többnyelvű kiállítás a Francia Intézetnek és a Klebelsberg Könyvtárnak azt a szándékát vetíti előre, hogy az újabb technikai vívmányok segítségével, illetve ezen innovatív kezdeményezéssel új közönséget szólítson meg.
A kiállítás február közepéig lesz látható az épület Átriumában.