Októberi Könyvtári Napok 2014

Jó szokásunkhoz híven a Somogyi-könyvtárban az idei könyvtári napok is inkább hetek. Ilyenkor aztán végképpen igyekszünk kihozni magunkból a lehető legtöbbet. Nagyon nehéz minden évben megújulni, de igyekszünk új színt vinni a programokba. Mivel ez egy országos rendezvény, a “sztárok” levadászása sem egyszerű feladat. Az alkotók, írók már tudják, hogy mi várható, s ha betelik a határidőnapló, nem tudnak mit tenni. Ettől függetlenül úgy érzem, s látom, hogy idén is jó programot sikerült összeállítani a kollegáknak mind Szegeden, mind a megyében.

Itt olvasható a hivatalos programfüzet, de ez elsősorban a városi rendezvényeket tartalmazza.

Alább pedig egy kis válogatás az elmúlt két hét elektronikus sajtójából:

 

S természetesen senki se gondolja, hogy közben a megyében nem zajlik az élet. Erről egy rövid áttekintés most készül, de azért néhány név, akik a a mi közvetítésünkkel jutottak ki (addig amíg az egyedi szervezéseket nem számoljuk):

Peter&Pan együttes, Dr. Bálint György (Bálintgazda), Csiga duó, Frank Júlia, Endrei Judit, Rozsdamaró zenekar, Darvasi László, Huzella Péter, Süveges Gergő.

Természetesen a programok folytatódnak…

S akkor még nem is beszéltem a számtalan helyi szervezésről, ahonnan nagyon jó ötleteket meríthet minden érdeklődő. Érdemes böngészni az Októberi Könyvtári Napok hivatalos oldalát, s az egyes könyvtárak weblapját, facebook profilját.