Délutáni muzsikaszó

Vizsolyi Lívia fagottművész és Dr. Varga Laura fuvolaművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara tanárainak CD-bemutató koncertje. Műsorukban felcsendülnek többek között Bach, Mozart, Beethoven és Telemann népszerű melódiái. Szervező: az SZTE Klebelsberg Könyvtár Zenei Gyűjteménye. Beszélgetőtárs: Kiszely Zoltán. A művészek közelmúltban megjelent CD-je a koncerten megvásárolható.
Helyszín: SZTE Klebelsberg Könyvtár, 0007-es szemináriumi terem.
Időpont: 2015. október 14. szerda, 16.00.

Vizsolyi Lívia:
A Zeneakadémián diplomázott Budapesten, majd a Filharmónia szólistája lett. Győrben a Zeneművészeti Főiskola tanára és zenekari művész volt. Jelenleg a Szegedi Szimfonikus Zenekar fagott-szólamvezetője és az SZTE Zeneművészeti Kar docense. Szólistaként és a Salieri
Kamarazenekar tagjaként számos bel- és külföldi siker részese, több CD-felvétel közreműködője. 1999-ben adta ki szóló-fagott CD-jét. Szólistaként rendszeresen fellép hazai és külföldi pódiumokon egyaránt. Koncertezett Finnországban, Olaszországban, Németországban és Görögországban, utóbbi helyen tanított és mesterkurzust is tartott. Zenekari szólamtársaival alapította a Szegedi Fagott Triót, a Szegedi Fagottos Kultúráért Alapítvány létrehozója. Szeged városa már két alkalommal tüntette ki Alkotói Díjjal. Artisjus-díjas művész.

Dr. Varga Laura:
Szegeden kezdte tanulmányait, de fuvolaművészi diplomáját a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kihelyezett képzésén kapta 2000-ben. 2000-ben egy sikeres próbajáték után a Kínai Filharmonikus Zenekar 1. fuvolista
szólamvezetője lett. Az itt eltöltött 2 év alatt számos helyen, neves muzsikusokkal koncertezet. 2002-ben hazahívták tanítani, azóta az SZTE Zeneművészeti Karán oktat fuvolát, 2007 óta docensként. DLA fokozatát 2007-ben szerezte a Liszt Ferenc Tudományegyetem Doktoriskolájában. 2008-ban előadóművészi Artisjus-díjat kapott.