7. Szegedi Képregényfesztivál – 2015

Immár hetedik éve rendezi meg a szegedi Somogyi-könyvtár a hazai képregényes kultúra legnagyobb vidéki rendezvényét, a Szegedi Képregényfesztivált.

A visszatérő vendégek, a töretlen érdeklődés, a – szerencsére – változatlan siker is bizonyítja, hogy van létjogosultsága a rendezvénynek, hogy szerencsés döntés volt hét évvel ezelőtt az ötlet mellé állni. Mint minden évben, a könyvtár célja most is az, hogy bebizonyítsa, van helye a képregénynek a könyvtárban, a könyves kultúrában. Ehhez mérten a látogatók nem csak képregényeket, képregényes (szub)kultúráról szóló könyveket, szórakoztató irodalmat vásárolhattak, de hagyományosan lehetőséget biztosított az alkotókkal való találkozásra, valamint ismét több érdekes előadást is hallgathattak.

Az előadásokon szó volt a filmművészetről, a film és az irodalom kapcsolatáról, a függőség lélektanáról, a különböző korszakok rajzművészetéről, valamint természetesen a magyar és nemzetközi képregény-történetről különböző aspektusból.

Idén is az alkotók és az alkotások álltak a rendezvény középpontjában. 13 képregényrajzoló találkozhatott rajongóival, leendő olvasóival. Ismét sikerült nemzetközivé tenni a fesztivált, alkotó vendégünk volt Bane Kerac, a nemzetközileg is ismert és elismert újvidéki rajzoló (és rockzenész).

A 7. Szegedi Képregényfesztivál központi témája a decemberben mozikban kerülő 7. film kapcsán a Star Wars űropera volt. Kísérő kiállítás, egy napig megtekinthető életnagyságú modellek, makettek voltak megtekinthetők a rendezvény ideje alatt.

Ezeken kívül természetesen egyéb kiállításokkal, játékokkal is készült a könyvtár. A látogatóknak lehetőségük volt kipróbálni egy asztali stratégiai játékot is.

Aki járt már ilyenkor a könyvtárban, az tudja, hogy milyen hangulatot tud varázsolni a közel 1000 képregényrajongó, aki még nem járt az jöjjön el legközelebb!

A hangulatról egy rövid videó egy lelkes látogató jóvoltából:

https://www.youtube.com/watch?v=rxgqbQ9nJuE

Képek, beszámolók, rövidhírek az esemény facebook oldalán  (amíg még megtekinthető), valamint a Szegedi Képregényes események csoportban