Tavaszi tanulmányi kirándulás

A CSMKE idén tavaszra is tanulmányi kirándulást szervez Debrecen-Nyíregyháza-Nagyvárad utvonallal. A tervezett program a következő:

A Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete és a szervezők sok szeretettel meghívják Önt a 2008 áprilisi tanulmányi kirándulására. Az utazás fő célja, más megyei könyvtárak megismerése, tapasztalatok és ismeretségek szerzése, valamint Kelet-Magyarország szépségeinek, kulturális örökségének megismerése.

Az út összköltsége max. 15.000,- Ft. Ebből az útiköltség 9.000,- Ft, a szállás a nyíregyházi Luther kollégiumban (http://www.luthermartonkollegium.hu) 2.200,- Ft/fő/éj. Megfelelő számú jelentkező esetén a vacsorát a kollégiumban a CSMKE fizeti, egyébként az étkezésekről minden résztvevő maga gondoskodik.

Jelentkezési határidő: 2008. február 18. (hétfő)

A tervezett program- és útvonalterv a következő: (ez az igények, és a jelentkezők számának függvényében változhat)

1. nap (2008. április 18., péntek)

Indulás 8.00 órakor Szegedről, a Somogyi-könyvtár elől. 13.00 órakor várnak bennünket a debreceni kollégák a megyei könyvtárnál, könyvtárlátogatás. Délután Debrecen belvárosának megtekintése. Opcionálisan a Modem aktuális kiállításának megtekintése (csoportos belépőjegy 600,- Ft/fő, pedagógusigazolvánnyal 600 Ft/fő), vagy a Déri Múzeum kiállításainak megtekintése (a Krisztus-trilógia két darabja látható, időszaki kiállításként a Hátizsákkal és bakancsban a Föld körül Dr. Balázs Dénes (1924-1994) világjáró földrajztudós életmű-kiállítás várja az érdeklődőket.)

18.00 órakor továbbindulunk Nyíregyházára. Szállás elfoglalása.

2. nap (2008. április 19., szombat)

10.00 órakor a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár megtekintése. A könyvtárlátogatás után irodalmi emlékséta Krúdy nyomában. Délután választható programok Nyíregyháza Sóstón: Múzeumfalu (skanzen) megtekintése (ingyenes), Állatkert – Magyarország második legnagyobb állatkertje (csoportos belépő 1000 Ft), Élményfürdő (1100,- Ft + kiegészítő szolgáltatások).

Este, ha igény van rá színházlátogatás. (jelenleg műsoron a Száz év magány, a Csárdáskirálynő, vagy a Valahol Európában című darab van, illetve táncszínházi bemutatók)

3. nap (április 20., vasárnap)

9 órakor indulás Nagyváradra. Románia Uniós tagország, így érvényes személyi igazolvánnyal is átléphető a határ. Lejt váltani nem szükséges, de Nagyváradon szabadprogram lesz. Nagyváradi séta, a nagyváradi könyvtár megtekintése.

13.00 órakor továbbindulás Nagyszalontára, a Csonka-torony és az Arany János Múzeum megtekintése.

Hazaindulás Szegedre (Arad felé).

A programok az igényeknek megfelelően módosulhatnak. Kéréseket szívesen teljesítünk, ötleteket elfogadunk. A városnézések mind csoportosan, mind egyedileg megtehetők. A csoporttal külön szakképzett idegenvezető nem utazik.

Várjuk jelentkezésüket, észrevételeiket!

Bajuszné Magdi, Oros Sándor

bajusz@sk-szeged.hu, oros@sk-szeged.hu

2 gondolat erről: „Tavaszi tanulmányi kirándulás

 1. Kedves Szervezők, kedves Magdi és Sándor!

  Tavaszi Hajnal a Bihar megyei könyvtár (Nagyvárad)könyvtár igazgatóhelyettese. Ezt a könyvtárat látogatjátok majd meg?

  Üdvözlettel:

  Haraszti Katalin
  IFLA-HUN moderátor
  ——————————————–
  Az IFLA-HUN a magyar és a magyarul értő könyvtárosok és információs szakemberek határokon átívelő levelezőlistája
  Hungarian Library & Information Professionals support group without borders : http://infoserv.inist.fr/wwsympa.fcgi/info/ifla-hun

 2. Kedves Katalin!
  Valoban Tavaszi Hajnallal beszeltunk a latogatasrol, de meg nem pontositottunk, ezert fogalmaztam ilyen felreerthetoen, mert a kozben a varosi konyvtarral is beszelunk, de ha jol tudom, egyik sincs nyitva vasarnap, ez egy kicsit bonyolit.
  de szivesen latunk utitarsat Pestrol is 😉
  udvozlettel,
  oros sandor

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.