37. Könyvtárosnap – Ásotthalom röviden

Kissé megkésve az érdeklődőknek, azoknak akik nem tudtak eljönni egy rövid beszámoló a találkozóról egy kollegina tollából klaviatúrájából.

Ásotthalmi könyvtárosnap : avagy a külcsin vagy a belbecs számít?

Napsütés és eső, isteni finom pogácsa és kemencében sült “túróslepény?” – remélem az volt a neve – nem vagyok egy konyhazseni.

Szép új könyvtárépület, lelkes helyi erőkkel. Kicsit kényelmetlen székeken a művelődési házban sok informativ előadás a település történetéről, jövőjéről, kultúrájáról, a homokháti kistérség embereiről/életéről (Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármestertől megtudhattuk a kocsma előtt álló biciklimennyiség mit is jelent a települések életében összehasonlítva a Dunántúlt és a Homokhátságot, avagy miért is járnak a mórahalmiak Kiskunmajsára fürödni), szép film a helyi kultúréletről.Majd egy kis szakmaként a kompetenciáról a könyvtárakban és a tudásmenedzsment rejtélyeiről hallhattunk előadásokat.

Az ebéd hatalmas (csbk sajnálhatja, hogy dolgozott) adag és nagyon finom volt!
Akik (sajnos kevesen mentünk) a Bedő Albert szakközépbe nem jöttek el sajnálhatják a szemerkélő esőben  megtett erdősétát, a szép múzeumot, a rengeteg plüss kitömött állatkát 🙂 és az érdekes szakértő vezetést.
Megyei településeknek mondva kommandóként csapott le az SK állománygyarapítása + a helyismereti gyűjtemény a kiállítási tárlókban lévő nem ismert iskolatörténetekre!

Úgyhogy mindenki önként küldjön mindenféle szóróanyagot/kötetet magáról/magától mert kimegyünk és elhozzuk erőszakkal!!

A templomnézésről nem tudok beszámolni mert az párhuzamosan zajlott.
Összeségében egy nagyon szép nap volt sok-sok könyvtárossal és egy szép, csendes kistelepülésen. Jövőre Zákányszéken? Az alcím az ásotthalmi polgármestertől származik, aki kicsit megfordította a szólás eredeti értelmét!

Ásotthalomnak meg további jó munkát kívánunk!

Végül egy kis képi bemutató:

18 gondolat erről: „37. Könyvtárosnap – Ásotthalom röviden

 1. Az nagyon mélyreható volt a térség nagyfőnökétől 🙂

  A homokháti embertípus elemzését hallgattuk két mondatba a 50 perc miszerint: a férfiak itt a családért élnek (meglepő??) ők az eltartók, 50 éves korukra kiégnek és ezé sok az öngyilkosság Mórahalom vidékén mert már nem bírják elviselni hogy nem tudnak családfenntartók lenni; és nézzük meg a kocsmák előtt nincsenek biciklik nem úgy mint Dtúlon – mert itt az emberek dolgoznak és nem kocsmáznak…
  röviden néhány hét távolságából erre emlékszem vissza .. de a szöveg hosszabb volt ez a tömör lényeg

  De, Trinity nemsoká Egert tűzöm tollam hegyére!!;-)

 2. köszi nyaucica, az egri belvárosi kocsmák közül kevés a biciklibarát, inkább a külterületi kocsmákra jellemző, kedvencem a Két Pisztoly, ahol a tulaj a VIP vendégeknek a saját udvarára is behagyja tolni 🙂

 3. azért Egrig nem tekerek el, azt meghagyom Ádámnak ;-). Ebből is látszik,hogy az alföldi kocsmák mennyivel felkészültebbek a drótszamaras vendégekre (bár ugye tilos inni biciklivel is!)

 4. Eger = Alföld? hű de jó hogy mégse földrajzra jelentkeztem anno hanem kvt-ra
  Egy jó kocsma megér pár kilométert!! Nem?;)
  Kénne 1x ilyet is szerveznie a csmke-nek nem unalmas digitalizálást

 5. Esetleg két kirándulás? az idei úgyis elmaradt 🙁 vagy csak egy néhány fős tanulmányi út? ősszel beszélünk róla, figyelmeztess!

 6. csak aki jól viselkedik, az jöhet! s még azt sem tudjuk, hogy fogadóoldalról van-e szándék!
  azért a terepet derítsd fel légy szíves!

 7. ok! a pénz az tényleg baj, de mondjuk egy kocsira való benzint össze tudunk dobni…na majd látjuk! azért egy szolid árlistát is kérek nyaucica!

 8. Katolikus kolli?? v. eger vár tövében hálózsákban?
  mindenkinek van buszkedvezménye nem, mi ez az elkényelmesedett könyvtáros réteg!! hogy csak kocsival!!!!??

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.