Költészet Napja 2010

Mint korábban jeleztem, idén is megrendezte a Somogyi-könyvtár a Költészet Napi városnéző sétáját az április 11-hez legközelebb eső szombaton.

Kulturtörténeti, városismereti sétáink sorában immár másodszor indítottuk az irodalmi emlékhelyekhez köthető túránkat.

A tavalyi évhez hasonlóan szintén elsősorban a belvárost ismerhették meg az indulók, egy kissé módosított útvonalon, valamint – természetesen – új kérdéssorral.

A sétára vállalkozók nem csak megismerhették az emléktáblákat, a Szegedhez kapcsolódó írók/költők lakhelyeit, de az útvonalterv alapján egyéb érdekességeket is megtudhattak városukról. Minden induló egy totót is kézhez kapott, így az indulók játszhattak és nyerhetnek is.

A szeszélyes áprilisi időjárás ellenére 39 bátor vállalkozó indult el az útra, közülük 28-an önállóan vállalkoztak a közel 10 kilométer megtételére, 11 fő pedig a vezetett sétára indult velünk. A legfiatalabb résztvevőnk 2 és fél éves volt 😉

A vezetett sétán nem csak mi – Nyilas Péter kollegámmal – láttuk el ismeretekkel a társakat, hanem a résztvevők is hasznos kiegészítéseket tettek egy-egy emlékhelynél. Így például  megtudtuk, hogy körünkben van Petri Csathó Ferenc osztálytársa, aki sokkal többet mesélt a költőről, mint bármely emléktábla.

Külön köszönet minden vállalkozónak aki velünk tartott, s az utolsó 500 méteren ránk zúduló zápor ellenére is érdeklődve hallgatott bennünket!

Remélem az időjárás jövőre kegyesebb lesz, s még több érdeklődővel találkozunk az akkorra módosított útvonalon!

Addig is kedvcsinálónak néhány kép a szombati napról: