Boldog Születésnapot Felgyő

Idén 50 éves a felgyői Községi Könyvtár.  Az évforduló alkalmából 2010. június 3-án egy kis ünnepséggel köszöntötte a könyvtár az olvasást/kultúrát szerető helyieket, környéken lakókat, használókat.

Az ünnepségre eljött a falu apraja-nagyja, de a megyéből több intézményvezető, könyvtárvezető megtisztelte jelenlétével a könyvtárosokat: Törköly Lajosné Mártikát és Szemerédiné Varga Veronikát.

Az óvodások és iskolások ünnepi műsora után, mivel Polgármester Úr sajnos egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni, helyettes asszony üdvözölte az egybegyűlteket, köszöntötte a könyvtárosokat.

A köszöntőbeszédet igazgató asszonyunk, Palánkainé Sebők Zsuzsa mondta. Szívhezszóló, érzelmektől sem mentes beszédében méltatta a felgyői kollegákat, saját emlékeket villantott fel, s csak egyetérteni tudtunk dicsérő szavaival.

A könyvtár vezetőjétől, Mártitól röviden megismerhettük a könyvtár történetét, betekinthettünk mindennapjaiba, hallhattuk terveiket, melyek szorosan kapcsolódnak a TIOP és TÁMOP pályázatokhoz, hiszen a könyvtár tagja a csongrádi Csemegi Károly Városi Könyvtár és Információs Központ által vezetett konzorciumnak.

Az ünnepélyes aktus lezárásaképpen Márti azon kedves olvasóikat köszöntötte egy emléklappal, akik immáron 40 (negyven!) éve aktív használói a könyvtárnak folyamatosan. Sajnos bizonyító erejű forrása nem volt régebbről. Szép számmal jelenvoltak azok a könyvtárhasználók, akik valamikor még “tanulóként” voltak aposztrofálva a könyvtár korabeli “adatbázisában”. Itt tudhattuk meg, hogy mint a Polgármester Úr, mind a Polgármesterhelyettes Asszony a mai napig aktív használója a könyvtárnak, ami igencsak irigylésre méltó!

A köszöntő szavak és beszédek után megtekinthettük a kis kiállítást, amely a könyvtár történetébe, valamint felmenőink olvasmányélményeibe vezette bele a látogatókat. A kiállítás is összefogás erejével jött létre, hiszen a falu lakosai gyűjtötték össze a bemutatott könyveket, tárgyakat.

Természetesen mint minden ilyen rendezvényen látogatóink ízletes finomságokkal vártak bennünket, illetve a résztvevőket…

Kedvcsinálónak néhány kép a rendezvényről:

2 gondolat erről: „Boldog Születésnapot Felgyő

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.