Könyvtárostanárok a Bethlenben

A CSMKE Iskolai Könyvtáros Szekciója idei tavaszi szakmai napját június 3-án (csütörtökön) a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium könyvtárában tartotta. Vendéglátóink Simon Ferenc könyvtáros és kollegái: Csákiné Monoki Mariann és Máté István voltak.

Sutka Irén szekcióvezető köszöntő szavai után Pap Éva a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény könyvtárostanára a Tempus Közalapítvány Leonardo Programiroda Szakképző Iskolák könyvtári szolgáltatásainak tanulmányozása című projekt olaszországi (Cosenza/Rende) tanulmányútjának résztvevője számolt be a tanulmányút tapasztalatairól. A tanulmányút résztvevői közül többen voltak még jelen, de ők is érdeklődéssel hallgatták, nézték a sok képpel színesített előadást.

Pap Éva prezentációja:

Olasz tanulmanyut

Az előadás után vendéglátónk, Simon Ferenc bemutatta az nagymúltú, s igen neves iskolát. Végigjártuk a folyosókat, megtekintettük a legérdekesebb szaktantermeket, az építészeti megoldásokat. Az egyedülálló “Erdély Falat”, ókori emlékeket, a díszkutat. Közben Feri mesélt az iskola és Vásárhely történetéről, híres diákjairól.
A séta és a mozgás után egy igen érdekes prezentációval és eredeti dokumentumokkal a könyvtár legérdekesebb darabjait nézhettük meg, sőt vehettük kézbe. Az érdekfeszítő bemutató alatt észre sem vettük, hogy milyen gyorsan elrepült az idő.
Az iskola területén tett sétáról “csak” a fotók tanúskodnak, Simon Ferenc előadás pedig itt látható:
A személyes kézbevétel, s a könyvek megtekintése után már csak néhányan tudtunk maradni egy kis eszmecserére, baráti csevejre.
Lelkes és vendégszerető házigazdáink nem feledkeztek meg az ízletes házikészítésű pogácsáról, a helyi palackozású ásványvízről sem, sőt személyes ajándékként 2 könyvet is kapott minden résztvevő.
Csak néhány képben szeretném felvillantani a rengeteg szép látnivalót:

Zárásul hadd köszönjem meg a szíves vendéglátást mindannyiunk nevében.
Köszönjük!

2 gondolat erről: „Könyvtárostanárok a Bethlenben

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.