Az Egyetemi Könyvtár Médiatékájának júniusi ajánlata

A Médiatéka júniusi ajánlata

  • A Parthenon rejtélye
  • Tibetben a lélek
  • Melegszik a Föld
  • Moll Flanders
  • Bellini, V.: Beatrice di Tenda

A Parthenon rejtélye (The mystery of the Parthenon)
Athén felett magasodik az Akropolisz, melyet még az ókorban emeltek a görögök. A film arra keresi a választ, hogy hogyan is építették fel.

Tibetben a lélek
Tolvaly Ferenc ebben a dokumentumfilmben a buddhizmus szent helyeire kalauzol el bennünket, de Tibetről, történetéről és a buddhizmusról csak annyit mond el, amennyi ennek a világnak a megértéséhez feltétlenül szükséges, sokkal inkább az alkotó szubjektív belső útját mutatja be a film.

Melegszik a Föld : okosabb felkészülni (The heat is on : better be prepare)
Földünk éghajlata gyorsabban változik, mint bármikor az elmúlt 10000 év során, világszerte egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási jelenségek. A film során kutatók mutatják be a világ olyan helyeit, ahol az elmúlt években a legnagyobb természeti katasztrófák történtek.

Moll Flanders
Daniel Defoe regényéből készült film a XVIII. századi Londonban játszódik. Nyomon követhetjük benne egy ártatlan lélek szajhává züllését, majd felemelkedését, miközben szemünk elé tárul a szabad vállalkozási szellem ellenére is igencsak prűd és nyomasztó Anglia világa.

Bellini, Vincenzo: Beatrice di Tenda
Bellini kétfelvonásos operája a Zürichi Operaház előadásában hallgatható meg ezen a felvételen,  főbb szerepekben: Edita Gruberova, Michael Volle, Stefania Kaluza, Raúl Hernandez, vezényel Marcello Viotti.