Könyvtárostanárok őszi szakmai napja – Algyő

Az elmúlt héten tartotta a CSMKE Iskolaikönyvtárosok Szekciója az őszi szakmai napját. A könyvtárostanárok idén Algyőn, az idén átadott,  Fehér Ignácról elnevezett,  új iskolában találkoztak. A nagyon jó hangulatú találkozó különlegesen jól sikerült.

Koczka Ágnes könyvtáros saját készítésű süteményekkel kényeztetett bennünket, Iván Zsuzsanna igazgatónő pedig bemutatta a gyönyörű, modern iskolát, majd szinte az egész további programot a körünkben töltötte.

Érkezésünkkor az iskolai tanulói köszöntöttek bennünket, s mutatták meg a könyvtárat. A baráti csevelyek után igazgató asszony köszöntött bennünket, majd vezetett végig a még újszagú iskolalában. A nyáron költöztek be a több mint másfél milliárd forintból felépített modern épületbe.

Különleges épület, ötletes megoldásokkal. A mintegy 350 diáknak helyt adó ökoiskola igyekszik megfelelni ennek a címének. Mint új építésű közintézmény, nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, így például minden tanteremben indukciós hurok működik, de ugyanígy minden felirat Braille írással is “olvasható”.

Braille-írás
"nem vagyok egy geek, sajna 6 éves a telefonom, ilyen minőségben sikerült csak)

 

Mindenkinek kellemes élmény volt, egy új építésű, szép iskolában járni. Még nekem is, bár nem bírom levetkőzni iskola-fóbiámat. Ahogy egy néhány pillantást vethettünk az egész létesítményre, azt láttuk, hogy mind a diákok, mind a tanárok jól érzik magukat, így eredményesen dolgozhatnak.

A könyvtáron még egy picit látszódik a költözés, de a kolleginát látva, már most egyértelmű, hogy a diákok nagyon kedvelik az új, megszépült könyvtárat.

Az iskola megtekintése után Fülöp Andris és Cs. Bogyó Kata beszámolt egy-egy TIOP és TÁMOP projektükről, eredményeikről, jómagam a Somogyi iskolákat is érintő TÁMOP-járól, valamint az MKE-t (és így a CSMKE-t is) érintő gazdasági/politikai változásokról, illetve az egyesület 2011-es munkájáról beszéltem. (de ez már egy másik poszt)

Ezek után már csak egy kis kötetlen beszélgetés következett, aztán elbúcsúztunk egymástól.

Régen voltunk ilyen sokan, nagy öröm volt ez számunkra. Bízom benne, hogy tavasszal ismét egy ilyen sikeres szakmai nap elé nézünk!

Köszönet a vendéglátóinknak, valamint a szervezőnek!