Ünnepi poszt

Ilyenkor decemberben megszaporodnak az ünnepi és a visszatekintő bejegyzések. Ez is valami ilyesmi lenne.

Először egy kis visszatekintés. Bár a “hivatalos” statisztika készítés csak a jövő  él elején várható, azért néha jó egy picit megállni, s végiggondolni, milyen is volt ez az év.

Mivel ez elsősorban egy Egyesületi blog, az egyesületről kellene szólnom. Sajnos, és szinte természetes, hogy az egyéb megnövekedett és megváltozott munkák miatt az egyesületi életre kevesebb energia és idő jutott. Igyekszünk a hagyományos programokat az eddigiekhez hasonló színvonalon megszervezni.Úgy gondolom sikerült is azt néhány kiemelt és az Egyesület életében fontos eseményt megtartanunk. (Könyvtárosnap immár a 42.  http://csmke.sk-szeged.hu/2014/07/42-csongrad-megyei-konyvtarosnap/ ; továbbképzések, tanulmányi kirándulás)

Mint minden év végén, ilyenkor kezd fogadkozni az ember, hogy jövőre másképp lesz, több időt és energiát szentelünk az Egyesületnek. Aztán majd kiderül. Azt biztosan ígérem, hogy ezeket a nagyon fontos programokat a következő évben is megszervezzük. (Bár az is biztos, hogy anyagi forrásunk nem lesz sajnos több.)

Mint már írtam, ez egy Egyesületi blog, azonban természetéből fakadóan sokat foglalkozik “anyaintézményünkkel”, a Somogyi-könyvtárral is.  Természetesen az évi több mint ezer (1000) rendezvény közül csak néhányról tudunk említést tenni. Nem mindig a legfontosabbakról, a legérdekessebbekről, ez inkább random válogatás. Természetesen számtalan más forrásból is van rengeteg információ ezekről (ld. pl http://csmke.sk-szeged.hu/2014/10/oktoberi-konyvtari-napok-2014/).

A megyei könyvtárosi események követésére szívből tudom ajánlani a Somogyi-könyvtár KSZR rendszeréhez létrehozott blogot: http://kszr.sk-szeged.hu.

A napi események követésére az elmúlt időben inkább a facebook csoportokat tudom ajánlani. Érdemes követni akár a személyes oldalainkat, akár a nemrégiben létrehozott Csongrád Megyei Könyvtárosok: https://www.facebook.com/groups/717844561585138/?fref=ts valamint a Csongrád Megyei KSZResek: https://www.facebook.com/groups/1470077983229853/?fref=ts

Mindenezek mellett tisztelettel megköszönöm a néhány követőnk, olvasónk megtisztelő figyelmét, bízom benne, hogy jövőre még többen leszünk.

Egyben ezzel a poszttal szeretnék

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni minden könyvtárosnak, olvasónak, könyvszeretőnek, s mindenkinek.

Oros Sándor

karacsonyi2014_kulso

karacsonyi2014_sk_a6