Szomorú ünnep

Az elmúlt hét eseményekben gazdag volt. Lezajlott a CSOMEKÖV idei fordulója és sok más fontos esemény is történt. Karácsony és az év vége közeledtével ez az időszak mindig is az összegzésé, a visszatekintésé is. Közösen, együtt, ünnepelve nézünk vissza az elmúlt évre, évekre.

Sok éves hagyomány a CSMKE Nyugdíjas klubjában is, hogy az év utolsó találkozóján az ünneplésé a főszerep. Az elmúlt hét szerdáján azonban nem csak az év utolsó klubfoglalkozása volt, de egy korszak lezárása is.

25 évvel ezelőtt alakult meg a Nyugdíjas klub, azóta éltek nagyon aktív életet a már nem aktív könyvtárosok. 25 éve havonta találkoztak, számtalan kirándulást szerveztek, előadásokat, ismeretterjesztő foglalkozásokat tartottak, képezték önmagukat. Mindig számíthattunk rájuk. A Megyei könyvtárosnapok állandó és lelkes látogatói. Érdeklődve hallgatták a legújabb szakmai trendeket, követték az újdonságokat, és mindig vidámságot csempésztek a találkozók hangulatába.

Az elmúlt 12 évben Török Józsefné Marika volt a lelke és motorja a társaságnak. Ő szervezte fáradhatatlanul a programokat, írta a pályázatokat, hogy szerény kis támogatást kapjanak rendszeres programjaikhoz, utazásaikhoz. Azonban fárasztó is volt ez a rengeteg munka. A sok egyéb elfoglaltság mellett Marika úgy döntött, hogy nem tudja tovább vállalni ezt a szerepet. Ezt már tavaly jelezte, de bármennyire is próbáltuk nem elfogadni ezt,  elhatározása és döntése végleges. Így az idei nagyon szép karácsonyi klubfoglalkozás Marika búcsúja is volt. 

Sajnos a klub tagjai közül senki sem tudja vállalni ezt a valóban megterhelő munkát, az elmúlt években nyugdíjba vonult kollégák, bár nagyon aktívak, de sajnos erre nem jut már elengedő idő és erő.

Így most egy rövid időre vezető nélkül marad a klub. De nem oszlik fel. A legtöbb kolléga jelezte, hogy továbbra is szeretne részt venni a rendezvényeken, találkozókon. És biztos vagyok benne, hogy így is lesz. Mi is szeretettel hívjuk és várjuk minden volt és leendő tagunkat, és igyekszünk megoldást találni, hogy az eddigi együttlétek ne szakadjanak meg.

Egyben szeretném itt is megköszönni Marikának azt a rengeteg munkát, amit tizenkét éven át végzett. Nagyon sok ügyintézés, fáradságos irodai munka, ami egy-egy szervezés mögött van. Mindannyiunk nevében köszönöm, és bízom benne, hogy tagként továbbra is köszönthetjük még nagyon sokáig köreinkben.

A köszönő szavak után pedig következzék néhány kép, ami a találkozó ünnepélyességét, és jó hangulatát bizonyítja.