Ismét SZINesítettünk

Könyvtárunk immár ötödik alkalommal kapott lehetőséget, hogy a nagy évadzáró fesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon meg- és bemutatkozhasson.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Civilfaluban kaptunk helyet. Mint megszokott, idén is igazán színes játékokkal készültünk. Természetesen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne újuljunk meg évről-évre. Így volt ez most is. Ezért a jól bevált játékokon kívül újakkal is készültünk. Nehogy már megunjuk magunkat :-). Igyekeztünk minden újdonságnál felhasználni az előző évek tapasztalatait, s valóban szórakoztató, társasjátékokkal kirukkolni. Közben megadva a lehetőséget a csak leheveredni vágyóknak, magányos farkasoknak is.

Ahogy eddig sem, idén sem dúskáltunk az anyagiakban, igyekeztünk mindent házilag megoldani, azonban most is törekedtünk a minőségre, és a tartósságra. Már 2009-ben úgy terveztük, hogy amiket készítünk, azt más alkalmakkor is fel tudjuk használni. Ez most is sikerült! (Najó, leírom HÁLA NÉKED TÁMOP, egy azaz egy darab nagy  méretű társasjátékot tudtunk nyomtatni, valamint 30 színes A/4-est is)

Szóval új játékokkal, újdonságokkal felvértezve vártunk a ránk törő szórakozni vágyó tömegeket, az előző években megszokott ajándékokkal. S hál’ istennek jöttek is. Ha nem is tömegek, de szép számmal, és nagyon sok visszatérőnk volt, aki keresett bennünket. Több olyan fesztiválozó volt, aki még évekkel ezelőtt játszott velünk, s most ismét jött.

Pedig nagy volt a küzdelem értük. Mindenhol pozitívként emelik ki (azonban erről én nem vagyok meggyőződve, hogy az lenne), közel 70 civil szervezet képviseltette magát a Civilfaluban. Én kicsit soknak tartom, de ez az én véleményem. Az biztos, hogy volt lehetőség válogatni, s szórakozni, ajándékokat gyűjteni.

Az mindig jól esik, hogy a könyv azért még mindig érték. Szeretnek hozzánk jönni, velünk játszani. Ajándékaink nem versenyezhettek nagyon sok “civil” társunkéval, de játékaink, kedvességünk, szolgálatkészségünk úgy tűnik igen. S az mindig megtérül.

Szép és sikeres 4 napunk volt. Egyre rutinosabbak vagyunk, s egyre többet tanulunk hibáinkból. Továbbra is gyűjtjük a tapasztalatokat, hogy jövőre még több levél érkezzen a Somogyi fájára.

 

DSCF2655DSCF3177

 

 

 

 

 

 

 

Minden fesztivál más és más. Minden SZIN más és más. Az azonban igaz, hogy minden SZIN színes. Az istenek kegyesek voltak, bár nekem hiányzott a tavalyi kánikula, de szép időnk volt, az eső pedig csak a rendezvény után kezdett el esni.

Jó volt. Összességében azt mondhatom, hogy sikeres volt. Ha csak a nálunk megfordulókban tudatosult, hogy van egy jó hely minden városban, amit úgy hívnak, hogy KÖNYVTÁR, már megérte ott lenni.

Bízom benne, hogy jövőre lesz SZIN, és ismét ott lehetünk.

Végül ízelítőnek a néhány kép:

Akinek pedig ez nem elég az összes megtekinthető a CSMKE webalbumában az alábbi linkeken: